Μήπως πλησιάζεις τα 30 ή τα έχεις ξεπεράσει λίγο; Σου έχουμε το μενού που θα σε βοηθήσει να αδυνατίσεις


Τα 30 είναι τα νέα 20, λένε. Και κάπως έτσι είναι κοινωνικά. Αυτό όμως που δυστυχώς δεν αλλάζει είναι οι συνέπειες του χρόνου. Στην επιδερμίδα, στο σώμα, στο μεταβολισμό... 


Οι ορμονικές μεταβολές που συμβαίνουν στο γυναικείο οργανισμό ολοκληρώνοντας την τρίτη δεκαετία της ζωής του, συμπίπτουν με την σταδιακή μείωση οιστρογόνων και έχουν ωςαποτέλεσμα την αυξημένη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά και τη μειωμένη ελαστικότητα της επιδερμίδας.  

Εμείς λοιπόν έχουμε τη δίαιτα που χρειάζεται μια νέα γυναίκα στα τριάντα (ή κάποια που πλησιάζει αυτή την ηλικία ή ακόμη και εκείνη που την έχει ξεπεράσει)... Για να παραμείνεις κούκλα, με επίπεδη κοιλιά και υπέροχη επιδερμίδα, χάνοντας παράλληλα 4 κιλά το μήνα!
 
"Η τρίτη δεκαετία στη ζωή μιας γυναίκας συμπίπτει με πολλαπλές αλλαγές τόσο σε ψυχικό όσο και σε σωματικό επίπεδο.
Επιπλέον, παρατηρείται και επιβράδυνση του μεταβολισμού λόγω σταδιακής μείωσης της μυϊκής μάζας, με αποτέλεσμα αυτήν τη χρονική περίοδο η αύξηση βάρους να είναι πολύ πιο εύκολη από όταν ήμασταν 20 ετών" εξηγεί η Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος Γεωργία Καπώλη, που σου δίνει το παρακάτω εβδομαδιαία πρόγραμμα διατροφής...

KANE KΛΙΚ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΣ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΛΥΤΙΚΑ
/
Αν θέλεις να κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου κάνε κλικ εδώ

Xtra tips για πιο θεαματικά αποτελέσματα...
Η επίπεδη κοιλιά και η αύξηση του μεταβολισμού ακόμα και στην ηλικία των 30 γίνονται πραγματικότητα όταν ακολουθήσουμε τις παρακάτω διατροφικές οδηγίες:

- Μικρά & συχνά γεύματα: Με αυτό τον τρόπο πετυχαίνουμε πρόσληψη όλων των θρεπτικών συστατικών, έχουμε σταθεροποίηση των επιπέδων ινσουλίνης και γλυκόζης του αίματος, έλεγχο του αισθήματος πείνας και κορεσμού και τέλος συνεχή ενεργοποίηση του μεταβολισμού και μειωμένη αποθήκευση λίπους.

- Απόφυγε να τρως αργά το βράδυ: Ο οργανισμός μας το βράδυ μειώνει τις καύσεις του, έτσι τρώγοντας μία φορά το βράδυ δεν μπορεί να λειτουργήσει σωστά με αποτέλεσμα να μην μεταβολίζει την τροφή και να την αποθηκεύει ως λίπος.
Υψηλή κατανάλωση τροφίμων πλούσιων σε πρωτεΐνες (κρέας, κοτόπουλο, αυγό), τα οποία ενισχύουν τη μυϊκή μάζα, η οποία με τα σειρά της τονώνει το μεταβολισμό.

- 3 μερίδες γαλακτοκομικών τη μέρα: Νεότερες επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει πως προσδίδουν στον οργανισμό την απαιτούμενη ποσότητα ασβεστίου για τη ρύθμιση του ενεργειακού μεταβολισμού και το μεταβολισμό των λιπών.  Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή αποθήκευσης λιπών (τριγλυκεριδίων) στο λιπώδη ιστό και την επιτάχυνση της διαδικασίας της λιπόλυσης. 

- Άφθονα φρούτα & λαχανικά (τουλάχιστον 5-7 μερίδες): το πλούσιο περιεχόμενό τους σε βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και φυτικές ίνες ενισχύουν το μεταβολισμό και μειώνουν την αποθήκευση λίπους. 

- Καθημερινά 2-3 ποτήρια πράσινο τσάι με διπλάσια περιεκτικότητα σε κατεχίνες: εργαστηριακές και κλινικές μελέτες σε ζώα και ανθρώπους υποστηρίζουν την αντιοξειδωτική ικανότητα των κατεχινών του πράσινου τσαγιού στο μεταβολισμό, αυξάνοντας τις καύσεις και τη μείωση του σωματικού λίπους, τόσο του υποδόριου όσο και του σπλαχνικού (κοιλιακού). Επιπλέον έρευνες έχουν δείξει ότι η συστηματική καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού (2-3 ποτήρια) αυξάνει τις καύσεις κατά 3-4%.

- Τρόφιμα ολικής αλέσεως: η αυξημένη περιεκτικότητά τους σε σε σύνθετους υδατάνθρακες σε συνδυασμό με τις φυτικές ίνες δεν προκαλούν απότομες αλλαγές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και μειώνουν το ρυθμό της λιπογένεσης. Καθημερινά συστήνεται η κατανάλωση 4-6 μερίδων τροφίμων ολικής αλέσεως (ζυμαρικά/δημητριακά ολικής αλέσεως, καστανό/αναποφλοίωτο ρύζι).

- Μην ξεχνάς τα μπαχαρικά και τα καρυκεύματα: Αυξάνουν το μεταβολισμό: αυτό οφείλεται στο ότι 20 λεπτά μετά την κατανάλωσή των μπαχαρικών αυξάνεται η παραγωγή θερμότητας του σώματος, γεγονός που αυξάνει τις καύσεις του οργανισμού.

- Συστηματική αερόβια άσκηση (30 λεπτά κάθε μέρα, περπάτημα, κολύμπι, ποδήλατο): τονώνει τη μυϊκή μάζα και το μεταβολισμό, ενώ ταυτόχρονα συντηρεί τα επίπεδα ασβεστίου σε φυσιολογικά επίπεδα.
Πηγή: tlife